Biografie

Kees Bos (Delft, 1952) is een Nederlandse schrijver.

Hij volgde een middelbare school opleiding en studeerde later Nederlands. Met de laatste studie is hij gestopt nadat hij op het cabaretfestival Cameretten in 1974 in de prijzen viel. Hij werd winnaar van de persoonlijkheidsprijs. De groep (cabaret Kwartoverelf) waarvan hij deel uitmaakte werd tweede ( publieks- en juryprijs). In 1976 sleepte hij alsnog twee eerste prijzen in de wacht.

In het verlengde van het cabaretierschap werd Bos ook gevraagd om af en toe een column te schrijven. Dat voelde goed. En smaakte naar meer. In 2013 verscheen Glossy De Bos, een 64 pagina’s groot visitekaartje. Het idee om ook aan een boek te beginnen ontstond niet lang daarna. Mei 2018 rolde het eerste boek van de persen “Mensen Die Ik Heb Gekend Maar Die Er Nu Niet Meer Zijn”. In het boek staan geen biografieën van overleden personen maar Kees belicht juist die momenten waar hij de hoofdpersoon van dichtbij meemaakte. Dat kunnen bekende Nederlanders zijn ( uit zijn cabarettijd) maar ook onbekende Nederlanders. De verhalen die hij optekende in de tijd dat hij werkzaam was in de gezondheidszorg zijn hilarisch.

Uiteraard wordt het boek nog leuker in aanwezigheid van de schrijver zelf. Kees vertelt graag over zaken die met het boek te maken hebben. Maar ziet het boek toch meer als een kapstok om het over van alles en nog wat te kunnen hebben. Uiteraard met veel ruimte voor interactie.

Meer weten over Kees , lees het interview