Nieuws

recensie ‘Beter Laatst Dan Nooit!  Den Haag Centraal september 2022

persbericht augustus 2022:

Beter Laatst Dan Nooit!

uitslagen en meer

Het allernieuwste boek van Kees Bos, bijna 300 bladzijden boordevol waardevolle herinneringen, 

Kees Bos was in het verleden organisator/ speaker van talloze wegatletiekwedstrijden in de regio Den Haag/ Rotterdam. Aan deze evenementen deden duizenden atleten/atletes mee. Zij zullen hun deelname terug kunnen vinden dankzij in het boek gepubliceerde uitslagenlijsten, foto’s en kanttekeningen van de samensteller.
Aan bod komen onder andere De Kerkpolderloop (Delft), De KonMarathon (Den Haag), The Hague Ten Miles (Den Haag), De Elf van Delf, de Kadeloop (Schipluiden), de Burchtste Mijl van het Westlands Halfrond (Honselersdijk). Bijna 300 bladzijden boordevol waardevolle herinneringen.

In het boek o.a. een aan Madonna (de artieste) gewijd hoofdstuk. Het verhaal onthult alle ins en outs over haar geheime verblijf in Delft. Voorts een artikel over de Hoerenloop in Den Haag en een inkijkje in de correspondentie tussen B&W van de gemeente Delft, advocatenkantoor Derks en Partners plus de strijdende partijen: Stichting Delftaplan en Kees Bos. Dit allemaal tegen de achtergrond van de Verdonkeremaanloop (later Droomtijdloop). Het boek kost slechts €24,95 inclusief verzendkosten!

Ook zin in bijna 300 pagina’s leesplezier?  Bestel ‘Beter laatst dan nooit’ hier via het bestelformulier


Persbericht februari 2021:

Kees Bos brengt nieuw boek ‘Popkwis Connecties, 25 jaar ondergronds‘ uit

Kees Bos – aanstichter van ‘Popkwis Connecties’ – brengt ruim 28 jaar na het begin van de kwis het boek ‘Popkwis Connecties, 25 jaar ondergronds’ uit.

Er staan talloze bijdragen in die de deelnemers ooit leverden aan ‘Het Bladje’, een maandelijks verschijnend ‘magazine’ vaak aangeleverd via de fax en/of getypt op aftandse typemachines. 

Die 16 pagina’s van toen (A5) zijn nu goed leesbaar en staan in een strak en modern vormgegeven boek.


De kwis werd destijds in Delft gehouden en trok deelnemers uit heel Nederland. Ook onze zuiderburen wisten de weg naar Grand café Verderop in Delft te vinden. Na ruim 25 jaar was de rek eruit. De kwis werd niet meer in het openbaar gehouden. Wel troffen de deelnemers elkaar nog regelmatig tijdens huiskamersessies.

Ook buiten de kwis om gebeurde er van alles. Van busreizen naar België tot aan trips naar Londen. Er werd zelfs een aflevering van ‘Connecties’ in een Londense pub gehouden.  De kwis bracht ook tot drie keer toe een flink aantal kwissers op de been die op 21 juni (de langste dag van het jaar) van zonsopgang (5.20) tot zonsondergang (22.02) met muziek bezig waren. “De dag leidde tot een hilarisch moment toen wanneer de avondmaaltijd plaats vond elke deelnemer door een ander thuisbezorgrestaurant een maaltijd af liet leveren. De brommertjes reden elkaar nog net niet in de prak”.

Inmiddels is duidelijk geworden dat vrijwel alle deelnemers ‘de bladjes’ nog niet weg hebben gegooid. Dat ze nu in een boek (196 pagina’s) zijn verschenen, voorzien van een duidelijke index, maakt zoeken naar dat ene leuke stukje een stuk makkelijker. Het eerste exemplaar is in ontvangst genomen door Henk Koorn (Hallo Venray). De zanger/gitarist verzorgde net zoals andere beroemdheden zoals Felix Meurders ooit een gastconnectie tijdens de kwis.

Kijk onder ‘publicaties’ naar de uitreiking van het boek ‘Popkwis Connecties’ aan Henk Koorn van Sahara studio Den Haag.